Râșnovenii din ISR, așteptaţi să depună cereri pentru locurile de parcare

Râșnovenii care locuiesc în cartierul ISR au la dispoziţie 226 de locuri de parcare, amenajate în urma lucrărilor de modernizare a infrastructurii pietonale și rutiere. Faţă de planurile iniţiale, care prevedeau 201 de locuri de parcare, după resitematizare, s-au creat cu 25 de locuri mai mult, respectiv 226. În derulare sunt acum procedurile de atribuire, iar râșnovenii sunt așteptaţi la Primărie să depună cererile de închiriere. „Cei care au avut contract valabil au făcut o simplă cerere de reatribuire și s-au făcut alocările conform noilor numere ale locurilor de parcare. Pentru locurile rămase, prioritate au, bineînţeles, riveranii”, a declarat primarul orașului, Liviu Butnariu.

Potrivit sursei citate, pentru râșnovenii care au în proprietate mașinile, iar acestea sunt înregistrate la adresa unde au domiciliul, se va încheia un contract de închiriere pentru o perioadă de 5 ani. Dacă autoturismul este deţinut în baza unui contract de comodat, contractul se va încheia pentru o perioadă de un an. Cererile se pot depune la Biroul Comercial din cadrul Primăriei Râșnov, în zilele de luni și miercuri, între orele 8.00 și 15.00, în zilele de marţi și joi, între orele 8.00 și 16.00, iar vinerea, între orele 8.00 – 14.30. Pe lângă cerere (care se poate completa pe loc, formularul tipizat fiind disponibil la Biroul Comercial), solicitanţii trebuie să prezinte documentele de identitate, care să ateste domiciliul, dar și documentele mașinii - talonul vehiculului, după caz, și actul care atestă dreptul de folosinţă. Tariful pentru utilizarea unui loc de parcare este de 84 de lei pe an.

Nu uitați de concursul de bandă desenată pentru ediţia aniversară a Jocmania!

Centrul de Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă Schubz a lansat un concurs cu premii pentru ediţia aniversară, a 10-a, a Festivalului Jocmania. Astfel, elevii sunt invitaţi să creeze o pagină de bandă desenată având tema „Orașul Râșnov”, în care să apară oameni, legende și locuri din urbea noastră. Planșele trebuie realizate în format A4 și depuse la secretariatul școlii din care elevul face parte, până pe 20 mai. Lucrările vor fi apoi expuse în cadrul Festivalului Jocmania, între 16 și 23 iunie, în prima săptămână a vacanţei de vară.

Apă la robinete, din toamnă

Anul acesta va fi instalată și staţia de pompare, ultima de care este nevoie pentru apa curentă în case. Locuitorii care stau în zona Dobrice vor avea, din această toamnă, apă curent la robinete, dă asigurări primarul Râșnovului, Liviu Butnariu. Mare parte din lucrările necesare au fost terminate, însă mai trebuie instalată staţia de pompare aferentă. Edilul Liviu Butnariu a explicat că: „reţeaua a fost realizată în urmă cu mai mulţi ani, fiind construit chiar și rezervorul de apă, însă constructorul nu a mai montat staţia de pompare, contractul fiind reziliat. Staţia va fi instalată în cursul acestui an, iar până în toamnă, râșnovenii din cele 32 de gospodării vor avea apă curentă în locuinţe”. Edilul a amintit că ordinul de începere a lucrărilor va fi emis până la finalul acestei luni, iar intervenţiile se vor realiza simultan cu cele la reţeaua de alimentare cu apă de pe strada I.L. Caragiale.

Medalii la campionatele naționale de karate

Sâmbătă, 30 martie 2019, la Sibiu s-a desfășurat campionatul național de karate, al Federațiilor Unificate KWU România. În total au participat peste 120 de sportivi de la 21 de cluburi din țară, inclusiv de la C.S. Olimpic Cetate Râșnov. În cadrul competiției, sportivii clubului nostru au obținut două locuri 2, prin Ionescu Nicholas și Miroiu Daniel. De asemenea karatiștii râșnoveni au mai obținut două locuri 3, prin Cazacu Tudor și Mailat Ionuț, dar și un loc 4, prin Grideanu David. Delegația râșnoveană a fost condusă de antrenorul Florin Oltean.

Sistemul de iluminat public, din Râșnov va fi modernizat

Lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public din orașul Râșnov au început deja! Pe strada Narciselor au fost săpate, zilele trecute, gropile în care se vor monta noii stâlpi de iluminat. Acești stâlpi vor susține becuri cu led, iar cablurile de alimentare vor trece prin subteran. De altfel, la mai multe treceri de pietoni din oraș au fost montați astfel de stâlpi. Acum trecerile sunt mult mai bine iluminate. Astfel de sisteme vor fi amplasate la toate trecerile de pe DN73.

  • Versiune on-line.  Copyright (c)  Primaria Orasului Rasnov. 2017. Webdesign TheGamer.ro